Over Anne-Marie

Ik was 16 toen ik mijn eerste tv-klus deed. Het was een screentest voor Omroep Brabant en ik zat in de laatste ronde van honderden aanmeldingen. De opdracht was in mijn ogen simpel; “Beleef een leuke dag op de kermis, zonder geld uit te geven.”

Met wat jeugdige charmes, een frisse blik en goed moed had ik de opdracht binnen een half uurtje rond. “Leuk geprobeerd”, zeiden ze maar dit was niet de bedoeling. Ik moest een verhaal overbrengen naar de kijker en niet alleen mijn puppy-ogen in de strijd gooien.

Al gauw kreeg ik in de gaten dat presenteren niks te maken heeft met een leuk bekkie. Het gaat om de inhoud, het verhaal en juist de opbouw daarvan. EN authenticiteit. Echte mensen want door een toneelstukje prik je gauw heen.

In de afgelopen 22 jaar heb ik zo’n beetje alle facetten van het vak voorbij zien komen. Van alleen voor de camera in een stand-upper met de kijker, tot talkshows voor een groot publiek. En die waren er live of thuis op de bank bij. Ik maakte reisprogramma’s, business talkshows, een hondenprogramma, portretten over topondernemers, sportupdates voor Ziggo Sport en RTL; een veelzijdigheid aan formats die ik later zelf ging produceren.

Inmiddels heb ik het me eigen gemaakt om met alle lagen van de samenleving in gesprek te gaan. Hoger- en lager opgeleiden, kinderen, bedrijven, technologen, bekende Nederlanders, burgemeester, politici en zelfs de koningin en premier Rutte heb ik meerdere keren geïnterviewd. Zenuwen ken ik niet meer, een alerte spanning misschien maar zelfs van een live uitzending krijg ik niet meer de bibbers.

Ik heb altijd bewust gekozen voor de business kant in combinatie met tv, nooit voor de roem. Die is ondergeschikt aan de honger naar vernieuwing die ik met me meedraag. Als mijn creativiteit uitgeput wordt, ga ik pas echt dood. Veelzijdigheid is key voor mij. Daarbij is het financiële plaatje ook een stuk interessanter in de corporate wereld en dat is een mooie bijkomstigheid als je je gezin belangrijker vindt.

Nu wil ik met je delen wat ik heb geleerd. Ik heb dan ook heel veel zin om in kleine clubjes een trainingstraject te starten dat jou net de handvaten geeft om ook het beste uit jezelf te halen als je in het middelpunt staat. Doe je mee?

Ooh.. en met die screentest van Omroep Brabant is het dus goed gekomen. Ik kreeg de job. Het was mijn eerste stap in het grotere geheel.

Trainingen
Volg mij op Instagram
Hey YOU! Wil je ook bij ons clubje?